Een kennismaking met Modelhuizen.nl


In 2021 is het idee ontstaan om een eigen bouwpakketten lijn te beginnen waarbij de nadruk zou komen te liggen op Nederlandse bouwpakketten in de modelbouwschaal N (schaal 1:160). Dit naar aanleiding van de behoeften van onze klanten, er werd immers vaak gevraagd naar Nederlandse modellen en het aanbod van de grote merken was (en is nog steeds) klein.

Daarbij zien wij lasercut bouwpakketten als de toekomst. Het mileuvriendelijker als grondstof en bovendien meer geschikt voor kleine serie producten.

Uiteindelijk bleek het ontwerpen van bouwpakketten toch een vak apart net zoals het produceren van de bouwpakketten (het snijden van).

Onze eigen kwaliteit standaarden zijn hoog, onze serie moet bestaan uit bouwpakketten die wij rustig op onze eigen modelbaan zouden willen zetten.
Bovendien zijn de meeste lasercut bouwpakketten (ook van grote leveranciers) niet stevig genoeg naar ons oordeel, dus moet dat beter!
Gelukkig kunnen wij melden dat wij hierin geslaagd zijn!

Wij zijn op zoek gegaan naar een ontwerper, en een fabrikant en gelukkig bleken wij op beide vlakken iemand binnen onze kennissen-kring te hebben.

Na wat verkennende gesprekken kunnen we in het jaar 2022 eindelijk starten! Onze eigen lijn bouwpakketten begint met een bouwpakket van “station Beekbergen”.

Nu kwamen er nog een aantal vraagstukken op ons pad, zoals het registreren van het merk “Modelhuizen.nl”, EAN-Codes aanvragen, een eigen website oprichten, etc.

Vol trots kunnen wij dan ook melden dat wij ons eerste bouwpakket lanceren op de modelspoorbeurs in Houten op 27 augustus 2022.

Wij gaan er van uit dat onze bouwpakketten lijn een succes gaat worden, en dat onze relaties (zowel dealers en klanten) tevreden zijn over onze producten.

Modelhuizen.nl is een onderdeel van Crazytrains B.V.